Thursday, September 29, 2011

Kebaikan Supplement Shaklee untuk Penyusuan


Kebaikan Supplement Shaklee untuk  Penyusuan


Hai semua.. berjumpe lagi kita pada hari ni….. dah lama saya tak buat entry pasal kebaikan set nyusu Shaklee ni.. Memang terbaik laahhhh!!!! yummmyy!! Jom kita baca…

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi 
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.
B complex :

Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
Alfalfa 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantuMEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.
** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)

OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag)
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:- Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
- Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
- Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.
*Rujukan: Shaklee Malaysia 
Energizing Soy Protien (Shaklee ESP)
Kompisisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.
*Rujukan: Shaklee Malaysia.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di irnawatimm@gmail.com atau 0176766156 untuk sebarang pertanyaan.


* Entri ini adalah berdasarkan testimoni/pengalaman pengguna dan hasil dari setiap pengguna mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Singgah Komen