Saturday, April 14, 2012

Nutriferon Shaklee untuk mereka yang kerap sakit.

Adakalanya tanpa kita sedari, setiap ujian atau musibah yang kita lalui merupakan satu titik permulaan kita kepada sesuatu.....namun itu hanya akan berlaku apabila kita menerima ujian dengan redha dan insyaALLAH kita akan dapat melihat pintu hikmah.....

Sesungguhnya apa jua ujian atau musibah itu hakikatnya teguran dari Yang Maha Esa akibat mungkin dari sikap kita yang sedikit lalai dalam menjaga hubungan kita dengan pencipta , hubungan kita sesama makhluk atau pun sebagai titik jodoh untuk kita ditemukan sesuatu.... sesuatu yang baru tanpa kita terfikir dek akal.


Sama macam ibu juga, kerana mempunyai masalah kesihatan yang serius zaman belajar dulu selalu kena serang migraine, muka berjerawat dan pantang makan makanan laut...mula kaki berkudis.....sayu bila ingat. Namun syukur kerana penyakit ini juga ibu diizinkan ALLAH untuk bertemu dengan SHAKLEE. 
 Masa mula mengandung Abang Addin dulu pun, makcik suami yang bagi tahu bezanya anak-anak dia dengan pengambilan vitamin yang bagus sejak mengandung lagi.

Alhamdulillah sehingga sekarang ibu sekeluarga amalkan Shaklee.

Ibu masih teringat satu hari dulu ibu terima panggilan telefon yang memperkenalkan namanyaNani seorang cikgu. Beliau mencuba trial pack dari ibu dan tidak lama selepas itu beliau menceritakan masalah yang telah lama dilalui anaknya iaitu selsema yang berlarutan sehingga lebih dua minggu....
'Kak N, Nani dah makan vitamin C double intake setiap hari tapi anak Nani masih selsema.....apa lagi yang patut Nani cuba?'

Selain menekankan amalan mendekatkan diri dengan pencipta, usaha tetap perlu dilakukan dan bukan sekadar mengharap nasib berubah kepada lebih baik....

Maka ibu sarankan mengambil Nutriferon selagi anak masih selsema dan kemudian jika dah beransur baik, cuma amik seminggu sekali. Alhamdulillah selepas makan beberapa peket untuk beberapa hari, anaknya beransur sihat dan kini sudah jarang demam mahupun selsema dan Nani telah mula berkongsi kebaikan Shaklee dengan rakan sekerjanya serta ahli keluarganya. Boleh baca email Nani kepada ibu.


Apa fungsi Nutriferon?


Ianya adalah sebagai supplement yang membantu untuk menggalakkan peningkatan tahap imun badan@ immune booster. Adakala cara pengambilan makanan harian kita yang terkejar-kejar dan tidak lengkap itu membuatkan tahap sistem imunisasi menjadi rendah atau hanya di tahap minimum. Maka supplement membantu untuk mengatasi masalah ini. 




Sehingga hari ini ibu amalkan makan Nutriferon hanya seminggu sepeket....memadai memastikan tahap imun berada di tahap optimum.


Apa sebenarnya Nutriferon?
 
Everyday Life Is filled with Health Threats – Many are invisible

a.  Viral infections like flu and hepatitis
b.  Environment toxins like avian flu and SARS
c.  You touch things when you shop
d   You eat with non-sterile utensils
e.  Every single day you are exposed of you life.


YOUR IMMNUNE SYSTEM

a. Your immune system was designed to protect you
b. It is complex, multilayered, and sophisticated – is your body’s natural shield against infection.
c. AND part of that protection includes the production of interferon.


WHAT IS INTERFERON

Natural substance produced by the body, interferon is activated when a cell is attacked by virus. It has two important functions:
1. It signals neighboring cells and triggers their resistance mechanisms.
2. It activates other immune cells that kill invading pathogens.
Interferon helps protect you from the daily exposure to millions of germs that can lead to serious infection. It is an essential part of your immune system


HELPING THE BODY HELP ITSELF – GOOD NEWS

Today there are scientific breakthroughs that can helps provide unprecedented support to your immune system. One of them is major. The scientist who first discovered interferon (Dr Yasuhiko Kojima - Immunologist)  in the immune system has now found a way to boost its production naturally – with natural plant extracts. His clinically proven formula was the result of over 40 years of work.

HELP PROTECT YOURSELVE AND YOUR LOVED ONE YOUR FAMILIES AND ALL THE PEOPLE AROUND YOU    

When you take care of your immune system. You can now have a stronger defense against the threat of infection, which means a happier, healthier life.

Natural solutions are available.

Available ONLY from Shaklee

NutriFeron is not in stores. It is ONLY available through Shaklee. You won’t find it anywhere else. It is unique patented formula is a Shaklee exclusive.

Siapakah yang perlukan Nutriferon?


  • Mereka yang ingin kekal sihat.
  • Mereka yang mempunyai masalah kesihatan 
  • Individu yang selalu stress
  • Ibu yang menyusukan anaknya
  • Individu yang mengamalkan makanan yang tidak seimbang dan kehidupan yang hectic
  • Mereka yang banyak travelling and always on the move

Bagi semua kenalan , ibu sarankan menyimpan stok nutriferon yang boleh dibeli dalam bentuk trial pack supaya senang jika ada kecemasan, ianya ibarat menyediakan payung sebelum hujan.

Tak salah kita keluarkan duit untuk membeli payung dan menyediakannya sebelum hujan. Kalau dah hujan baru nak cari payung....waktu tu memang kelam kabut dan kita pun dah basah lencun dibuatnya.

Berapakah harga Nutriferon?

Bagi yang ingin membeli dan mencuba kebaikan Nutriferon boleh mendapatkan dengan membeli pack percubaan dengan harga RM70 untuk 10 sachet beserta hadiah dan pos percuma.

ATAU

Membeli fullpack  ialah RM155 untuk 30 sachet dan boleh di consume untuk 30 minggu (seminggu sepeket jika kita sihat).



Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery.  sms atau call  kepada saya 0176766156. credit