Tuesday, June 26, 2012

Tips Kesuburan Lelaki – Vitamin E!


Tips Kesuburan Lelaki – Vitamin E!

Benarkah Vitamin E memainkan peranan dalam fungsi seksual dan kesuburan seorang lelaki?
Kajian ini dibuat oleh Mohammad K Moslemi dari Highly Specialized Jihad Daneshgahi Infertility Center, Qom Branch (ACECR), Qom, Iran dan Samaneh Tavanbakhsh dari Department of Urology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran. Kajian bertajuk Selenium–vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate telah dipublish pada tahun 2011.
Kajian ini melibatkan 690 lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg).
Antara lain hasil kajian ini menunjukkan bahawa:
- Kadar oksidasi (radikal bebas dalam badan) memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma.
- Kekurangan Selenium dan Vitamin E memberi kesan kepada fungsi kelelakian.…Vita-E Complex Shaklee yakni Vitamin E lengkap dengan Selenium, yang diperbuat dari soya secara semulajadi.


Hubungi saya untuk mendapatkan kombinasi set kesuburan untuk suami dan isteri, yang bukan sahaja ‘menyuburkan’ malah menyemarakkan lagi rumahtangga, insya-Allah.Jadi kepada tuan-tuan dan puan-puan, terutama yang mencuba untuk mendapatkan zuriat, bolehlah mencuba…
Untuk isteri pula GLA Complex adalah cadangan terbaik bagi cepat hamil.
—————————————–

Hubungi saya – irnawatimm(@)gmail.com – 0176766156
[SMS dialukan] untuk sebarang pertanyaan.

1 comment:

  1. SALAM...GLA boleh x diambil bile sesorng tu pernh ade endometriosis....

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Singgah Komen