Posts

Lapar dan Dahaga

Why kita lapar dan why kita dahaga.. Ada yg cakap makan utk hidup...hidup untuk makan..masa pregnant saya akui journal doctor yg menyatakan kandungan serap nurtrisi banyak dari badan untuk membina sel darah merah dan sbg.. Masa trimester pertama..lapar tak control sehingga lah saya 90 kg dan .. Masa ni semua gelak dan saya kena body shaming paling teruk baik di office ataupun di rumah....selepas menemui Energy Soy Protein shaklee untuk anak yang kedua. Ternyata ianya betul...lepas minum saya tak craving dan mengada ngada minta yang tu yang ni malam malam dan susahkan keluarga...saya tidur nyenyak dan tak craving aper pun.. Termasuk anak ke 3 dan ke empat...esp ni special menyelamatkan dinding rahim yg lemah...dan mencantikkan kulit dari dalam... Kalori ESP secukupnya untuk badan supaya kulit sentiasa cantik lembap dan tiada kencing manis dan gastrik. Tembam itu rezeki..ok bye

Bangkit Wanita Meniaga

Image
bapa saya peniaga kereta BMW..Pak mertua saya Peniaga Restoran dan alat Tulis so gang lah..jadi peniaga kuasa dua..tok saya peniaga kedai runcit..abang saya saudagar attar minyak wangi..so peniaga kuasa 4...suami saya ambil alih..peniaga kuasa 5..saya nak pi mana..peniaga jugak lah..suplemen dan dah macam pharmacist kat rumah ni. Mak saya pandai baca ubat jenis apa campuran apa.cakap ja..dia cam tahu dalam tu ada magnesium ke kalsium ke..takleh tipu...co pilot abah ni cekap(mak saya). Asam gelugor english panggil apa?garcinia cambogia... Saya pun baru tau..jum kita tengok kenapa bagus makan asam ni bagi yg nak kurus.. Semua ubat kurus dalam malaysia ada ni..nanti pupus nak guna apa... Macam satu product himalaya speeman tu dah pupus...depa bagi tau..saya cari tak jumpa..kalau ada pm saya ye..

parenting knowledge

Image
Hari ini saya siap kait 1 mask extender..nampak susah tapi when you listen to the direction given you can do it by following in youtube. Cost each rm3.00  My first success story ..button tak beli lagi.. I love it..but need extra focus and tangan dilemah gemalaikan..adusss...lembut ok..cam main piano tu.. Next..listen to my success journey... Satisfaction!!!!! after 40s

selamat hari kanak kanak sedunia

Image
Tadi saya pergi klinik..and ada fans baby girl club rupanya...siap bye bye metrobestmom...terfamous pulak meteobestmom.. Tq lah sebab being my fans..usually kalau ada apa apa dalam purse memang akan bagi..tapi tadi memang metrobestmom sakit..so tak dapat nak buat action ala ala artis..haaaahaha. Ok..since mendapat fans baby girl..so metrobestmom nak ucapkan selamat hari kanak kanak sedunia...

50% study sponsorship by TNB

Image
Congratulation to all my friends who get this.. ...insya allah.. Its not easy task but i must try even we are not in the same shoes. Yet i am crying too ..need to stay seperate from family (almost 10y below)..no one help you ..you must do on your own best and luck..just feel so down cause i cant do something that i ve plan for....(raaz) Thanks TNB for making my future brighter and brightest..50% is a big amount for me..i will pay back with fruitful knowledge on how to deliver the best task that i ve get from all sifoo engineer TNB and at my own style communicating confronting giving endorsement the solution not PROBLEM and iNCiDENT...(i am not soung this) Please count me in. Hello..IT is also a part of engineering expert and not to call me as technician..ok???its devided in to 2 category software engineering and harware engineering.mechanical engineering and mobile engineering.. Happy engineer day. . Engine (machine)

Puding Jagung Castard yummy

Image
I am good student of  cooking  Each of this has name (this is my work while pkp) •cutting board •pairing and skillet knife and cheff knife •vegetable potato brush •SPATULA •measuring utensils •can opener •Oven mitt •peeler •tongs •spider •potato smasher•fish slices and so on Kalau ada resipi nasi lemak dan nasi briyani Always select 1 desert for the theme.. Today i am selecting 1 desert which always my mum did.. I use a large size of saurcepan brand vision. Recipe need simple item 1 can evaporated milk carnation 1 can corn milky ayam brand 1 cup sugar 1 cup castard 3 cup water Put all together and mix well Stir with spatula well until the texture become shinny you can put the recipe in container tray to make it cold and easy to cut like a cake and jelly 

Resipi Nasi Lemak Sambal Telur Home Made utk Puteraku

Image
Nasi Lemak Home Made Santan  Garam  Halba  Bawang Kecil  Halia  Bawang Putih  Serai  Nasi 4 Cup to 5 Cup Air ikut sukatan nisbah 1 cawan =1.5 cawan air Daun Pandan di ikat 2helai Sambal Telur Blend Bawang Besar 2 biji bawang putih 5 ulas Halia 1 ichi Cili boh 5sudu besar Telur rebus Balacan Air asam jawa Gula melaka kabung Garam Serbuk perasa maggi cukup rasa Daun pandan ikat 2 helai