Posts

Restoran Haja Cafe rebranding

Image
Pkp dah benarkan buat majlis... Majlis Rasmi/Tidak Rasmi & Majlis Sosial dibenarkan mulai 5 Mac. Had kehadiran kawasan PKPB 50% keluasan premis & kawasan PKPP mengikut keluasan premis. Untuk yang tinggal di kawasan kampung raja uda..boleh lah cuba katering haja cafe yang dah famous dekat alamat kat bawah ni....kalau tgk pada branding image dier...dibaca dua huruf awal..akan jadi HAJ...dibaca dua huruf terakhir akan jadi JASA...unique sekali cara designer wegraphic design card ni...itulah anak last tuan punya catering ni owner of wegraphic kedai printing next tu tadika durani kafilah ..banyak gak tanya saya sapa hajas ni saper hajas ni. Haja 's (dalam english makanya HAJA punya).. HAJA ni pak mertua saya punya....saya nak bagi tau kat kawan kawan tnb tu yang suka tanya saya...penat dah nak jawab...nanti mai rasa briyani hajas cafe ok...sedap sangat...takkan lupa beras panjang panjang...ayam seekor besar potong lapan...rempah meera sahib dari penang...import tu...jauh..teh ta

mamakiddies with mosquito nets

Image
During confinement really need this for partition between you and baby...mana tahu tidur nyenyak sangat sampai tertindih baby..memang mulut kata tak...tapi ada yang tak sedar diri time tidur siap sepak baby...so really need this...so that baby tidur aman je dalam ni...my mom always told me that pleasr dont hold baby more than 10 munites later baby sakit badan dier...just pusing pusingkan je baby dalam ni...ada banyak brand sebenrnya..ni brand best sebab ada mosquito net..so nyamuk semut tak gigit..kalau letak atas katil..kena kerap salin cadar sebab semut selalu datang dek kerana susu baby tin yg manis tumpah kena cadar bagai...hahaha..paham kan...kalau breastfeed tu maybe kurang sikit semut datang... Kalau balik penang atau travel mana mana...selalu bawak ni sebab lepas baby dah besar..this will transform jadi playpan...so baby main dalam ni je...selamat tak terantuk mana mana.. Ni set dining untuk letak di meja train baby makan kat meja sekeluarga.

iSinar

Saya nak cita pasal iSinar lepas ni....kalau tak betul...kita sama sama cari ceo kwsp...nanti yer..kita tunggu sidiq amanah fatanah ke tak buat kerja...

work from home..bla bla bla

Image
Since 1 years pkp...still cant see the progress on developing skill work from home..such as IT savvy helpdesk...such as personal fiber network for that organization policy only..no class for future taker...no training for handling issue during pkp...same as mom who need the maternity leave more than 2 years for breastfeed baby...no solution for this category...as much as my concern we need more sleep during the confinement period...same as baby... Circular for this category also havent see...need to claim for ergonomic chair..like this...programmer ok...😁 Lawak tapi ada isi...sakit belakang bila tgk screen pc more than 1 hours to set all the category...especially time GST....kiok....

pelepasan cukai LHDN

Image
Sambungan lagi ye...ader lagi yg boleh kita gunakan sebagai item bagi pelepasan cukai..receipt jangan buang ye..simpan baik baik...kalau beli dr online ni..statement tersusun rapi je sebab ada dalam data management banking online system... Sebagai ibu ayah yg sayang dan jaga keselamatan dari a sampai z macam suami saya...mubarak hussain...the best dad ever..memang sediakan semua no untuk baby dier... So memang selamat kalau saya nak bawa kemana mana..seorang je saya boleh manage sampai saya outstation ke satu malaysia tak perlu sapa sapa pegang..tapi kena sediakan masa baby...sebab bila dah biasakan baru dia tak nangis...pergi shopping saya bawa ni...jarang bawak stroller...macam anak kangaroo..berat baby almost 10 to 12kg boleh bawak dalm ni..sapa nak beli boleh wasap saya terus... Ini untuk letak dalam kereta...dan kalau singgah rumah sedara..letak je dalam ni tak perlu risau nak pinjam tilam orang ke aper ke..macam tempat tidur baby jugak.. Ni nampak macam se

Pelepasan Tax LHDN

Image
Sebelum ni dalam LHDN ada bagi tahu yang kalau beli barang barang ni anda akan dikecualikan dari pembayaran tax...cukai...so apa lagi member member ..jum beli belah barangan baby..cam ni...ni semua saya dah beli...memang betul tak sakit badan breastfeed baby....2 years cuti ok....😁 Medela ni best kalau tanya semua mesti bak guna brand ni...brand terbaik dipasaran...ada lagi yg lain tapi ni buatan terbaik dan suction kuat untuk stimulate susu... Postur badan kena betul kalau tak sakit nanti...boleh beli.ni untuk kegunaan ibu ibu diluar sana...baby tak sakit.. Kalau kat office dan hospital selalu sediakan bilik breastfeed..ni boleh guna untuk breastfeed baby.. Shaklee team memang famous dah ni...office member yang tak paham paham lagi...kenalah join team kami untuk tahu lebih lanjut... Mana boleh free je semua nak tahu ..amboi..senang banyak lah macam tu

Jualan Balik ASNB Redemption Pelaburan Subscription

Image
amanah saham nasional bumiputra...bagaimana mengisi borang pengeluaran atau dipanggil reward redemption...before ni maybank2u leh keluarkan asb..tiba2 tak boleh lah...dah lah covid19...nak laporkan dekat siapa yer.. pastikan anda banyak menyimpan so that ada cashvalue bila nakgunakan..pastikan ada modal pusingan untuk mulakan bisnes..pastikan ada modal ganti jika tak menjadi..pastikan ada keuntungan more than harga kos barulah dikatakan untung...dan konsisten setiap hari bukan sekadar di hari raya...bisnes perlukan semua ni...barulah tak nampak nilai risiko lansung... Contohnya elektrik dan air..demand 100%vs supply 100%..so keuntungan 100%.. Adalah mangkuk ayun tu dia kata tak untung..so bg tau kat dia boleh blah blah...penipu lah kalau tak leh bagi bonus kat staff tinggi.. Sama macam shaklee... Sebelum ni ramai yang beli shaklee sebab breastfeeding baby...(demand tinggi sebab nak hasilkan susu yang berkualiti tinggi dan ibu yang menyusukan sihat tak sakit semasa breastfee