Posts

Diva Product Review

Image
Online Instagram sales marketing..dropship products..faham tak?apa dia dropshipp ni..mula saya pun tak faham...tapi bila selalu terpanggil untuk membeli...sebab tiktok sales yang sangat memukau..hhaa..macam advertisement jugak dalam tv tu...kadang lebih kesan marketing sebab produk memang betul berkualiti..dan instagram marketing yang akan naik posting based on rating (highest comment and highest likes)♡ Ada 3 dropshop saya beli masa covid19.. 1. ELRAH Exclusive (baju melayu buat en suami)..tidak melihat secara fizikal kainnya..just baca apa yang dipromosikan melalui instagram pages.tapi fall in love dekat warna pastel dan butang baju melayu free gift berbentuk seakan MAS brand.(Malaysia Airline Systems) Packaging exclusive with box macam hadiah dan penghantaran masih dibuat walaupun semasa covid19. Kalau nak order boleh hubungi droship agent 0182954503 We use to call this color as natural pink..or dusty pink.. 2.DIVA Neelofa ( shea butter lipstick with vitamin

how to recover deleted item in microsoft outlook

Image
How to recover deleted item in Microsoft outlook? Pernah tak gunakan outlook..microsoft 2016 is the latest i've used..soalan recover deleted item ni selalu ditanya...could be happened to everyone..dont panick...the email data is still there to be recover. database email ni lain sikit...special tak sama macam sql and oracles.setiap database treatment berbeza..ada yang process backup recovery mengambil masa berhari2..ada yang sekejap je dah settle...2 cara ni saya pernah hadap..🤪 This is the simple way which hari ni terdelete...so jangan risau...ada cara boleh dapatkan hari tu jugak...tak perlu call IT.... Here i will share with you how to recover the deleted item in outlook 2016. Somehow the way might be in the google but again you must know the right term in IT for searching the suitable incident. At Home - please move your cursor to deleted item on your outlook profile management.Then you will see the recover deleted item  from server (text button) You can select which email need

Remote Assistance

During covid19..lebih suka gunakan cara ini untuk it helpdesk..instead berjumpa terus dengan customer...we can do a few verification process before handling any problems at customer site. saya introducekan cara ini sebab masa saya kerja lebih kepada workgroup session which is not more than 20 PC Laptops workers. Saya cadangkan kepada semua untuk belajar menggunakan telefon faksimili dan email sebelum menggunakan device lain semasa berkomunikasi luar workgroup. Tahun 2009 pernah ada satu virus malware detected in pc which auto shutdown..satu office kena...semua pannick..🤣 sebab tak sempat save kerja yg dibuat..maybe tengah type multiletter..tengah print multi reminder..semua stuck and takut..attack window system services.c: drive /windows/system32. #windows xp #windows nt #windows me Nama virus tu sasser ingat tak? Yang sama kerja time tu mesti ingat.masa ni saya dah ditrain oleh staff seangkatan menggunakan remote assistance server to server and pc to pc for technical trobleshooting

how to convert negative value in excel formula bar

Image
How to change negative value to positive value in Excel.? As accounting there 's data which need to be in positive value in order to add accumulated and total execution. But sometimes you will receive the negative value in the various types of data given by agencies. Updated by microsoft 2016.i ve refer to youtube excel advance which approach me to use this style of converting. Just share the way which can help you to reconcile your account nicely in excel. =ABS (value) Please refer to formula bar to change the value from negative to positive. Before this i ve been working to do extra work by reconcile some of shipping company.

Diskaun Pakej Rangsangan Ekonomi

Beautiful raya aidilfitri end up with three issue resolved... Syukur alhamdulilah..long term incident...different scenario attacking before the issue could be resolve.. Reworking means newly recover and restart the day. clearout all the virus even there still in pendamic...i saw all the staff followed the SOP covid19 well dressed with fashionable mask and wearing their sanitizer everyday... Started my work with new term in billing discount range for electricity during lockdown by goverment =diskaun pakej ransangan ekonomi ...wow..!! Have a nice journey and well done to all the frontliners. I am still with the sop...social distance...maybe...could be long term as i have been introduce new style of resolve incident.working from home....remote assistance...teleconfetencing webex...webinar...remote desktop...could be remote android🧤

Bougainvillea Glabra

Image
Semakin hari semakin best...hahaha...menyumpah en suami dapat tahu pokok tak sampai macam gambar bila order dari lazada.apakandaya terima seadanya..rm50 yang saya dapat ialah seeds of Bougainvillea Glabra.. Sabarkan diri terima hakikat dan nanti saya start tanam dan lihat kebolehannya membunga..minta menjadilah taman dan berseri di taman syurgawi . Kena lah menyemai dan menunggu hasil semaian tanaman bunga kertas...pokok bunga ni senang bela sebab lebih brutal....banyak kena matahari lebih bagus dan lebih baik tanam dia atas tanah berbanding di dalam pasu..perlukan baja kimia berbanding baja organik..kerana baja organik lebih banyak semut membuat sarang... Image sumber daripada impiana.my.. Rumah camni..takyah pakai cat🤣..wow..!!!creative...

current situation globally covid19

Image
Credit to the star wednesday 27 may 2020 Outing to clinic Aminah and wonder their strictly costume for preventing covid 19 as the clinic has patient from industry foreign workers. Buying the STAR to know the right situation globally...🤔 Publish to all the current situation globally. What is the conclusion for this table? Yet...our ministry is doing and working something for malaysia..open the door or close the door.. As a flowers..they need photosintesis...water..sunshine and so on...follow the SOP...you will be safe... Malaysia 4th lowest cases as compared to 23 countries....total countries in the table New cases =187 Total cases=7604 Total deaths 115 Total recovered=6041 applaused and your hardworking is highly appreciated ..especially to all the frontliners doctors and nurses... Saya suka tengok numbers of recovered which i finalised US is the highest total recovered four hundred sixty four six hundred seventy (464,670)..its must be they have experiences handling  batt