Friday, July 26, 2019

CoQ-Trol Plus


Kenali Vitamin Shaklee
***

#SehariSatuVitamin

info ringkas CoQ-Trol Plus

🤩 tambahkan energy

🤩 ia tukarkan lemak dan gula kepada tenaga

🤩 sejenis antioksidan yang jaga sel dari kerosakan

🤩 hati hati pada pengguna “statin” iaitu ubat kolesterol kerana statin boleh mengurangkan jumlah CoQ dalam badan, buatkan pesakit akan jadi hilang energy.

🤩 CoQ mengandungi Coq10, resveretrol dan juga tocopherol.

🤩 cara pengambilan : sebiji sehari with meal.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Thursday, July 25, 2019

B Complex Shaklee




Kenali Vitamin Shaklee
***
#SehariSatuVitamin

info ringkas Bcomplex

🤩 mengandungi 8 jenis vitamin B lengkap.

🤩 8 vitamin itu adalah b12, folat, B6, biotin, Phantotenic Acid, Niacin, Thiamin dan riboflavin.

🤩 semua vitamin b tersebut ada fungsi tersendiri seperti B12 penting untuk pembentukan darah merah, B6 boleh mengurangkan stress dll.

🤩 fungsi utama dapat menukarkan makanan kepada tenaga.

🤩 keistimewaan- sistem penyerapan bioaktif berpaten.
kebiasaan folat susah nak diserap oleh badan. dengan adanya sistem ini, folat dalam b complex dapat diserap dengan lebih baik.

🤩 cara pengambilan - satu biji with food.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Kenali vitamin shaklee chewable vit c


Kenali Vitamin Shaklee
***
#SehariSatuVitamin

info ringkas Chewable C Plus

🤩 bagus untuk kesihatan gigi, gusi dan general health.

🤩 merupakan vitamin c jenis kunyah.

🤩 ditambah dengan rosehip powder, citrus bioflavonoid dan hesperidin untuk menambahkan lagi fungsi vitamin c sedia ada.

🤩 kandungan vitamin c 100mg berbanding vitamin c shaklee jenis tablet adalah 500mg.

🤩 bagus sebagai pelindung badan, bantu kuatkan imun badan kita kerana ia boleh merangsang fungsi dan pengeluaran sel darah putih untuk melawan kuman.




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Tuesday, July 23, 2019

Bubur Caca Penang Mai

Pernah tak rasa bubur caca from penang?
Kalau hampa pi penang tau tak kat mana tempat nak makan bubur caca yang paling best?
Dulu ada kat jalan roadwalk - famous kat situ..sekarang ni tak pasti lah kat mana..ada tak yang tahu kat mana lokasi trkini terbaik makan bubur caca.

Tapi kalau tak tahu nak cari kat mana - boleh buat sendiri - resipi senang je...
Beli caca warna warni tu ..cari kat kedai mamak runcit banyak ada ..dah tentu lah kena masukkan sikit gula kabung dan juga santan..bla bla bla...jangan lupa ikat daun pandan...jangan lupa letak biji sagu sekali...

resipi mak saya..
tadaaa..


Bila dah tak tahu nak cerita apa dalam blog - tiba tiba rasa nak jugak tulis something dalam blog ni..ini namanya blog saya yang tak kena mengena dengan politik sosial dan ekonomi..hahaha..
Laman untuk mengemaskini apa sahaja yang rasa ada kebaikan untuk dikongsi bersama..
Hello semua...



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Monday, July 22, 2019

Kenali Vitamin E Shaklee

Kenali Vitamin Shaklee
***
#SehariSatuVitamin

info ringkas VITA E COMPLEX
Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua

Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.

65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.

siapa perlukan vitamin E?
semua orang perlu terutama mereka yang nak manfaat ini.

- bagus untuk kesihatan jantung, bantu halang “clot” /salur darah tersumbat
- bagus untuk kesuburan
- bagus untuk kecantikan kulit
- tambah energy
- kurangkan kerosakan otot selepas bersenam
- bantu pudarkan parut
- bantu perbaiki sunburn


Thursday, May 2, 2019

Alternatif Minuman Berkarbonat

New performance drink laku sungguh macam pisang goreng panas.Tak sangka...ramai yang suka combo new package (lime and orange flavour)

Mak mak yang berpuasa dan mengandung ternyata membeli untuk stok berbuka puasa agar kekal bertenaga.Viral hari ni semua mencari performance drink agar kekal terhidrat.
Bukan untuk mak mak je minuman ni...ianya jugak untuk anak anak yang dahaga selalu lepas panas duk sekolah yang takder acon.kesian ..puasa lagi..kalau panas sangat boleh kena strok haba..

Kebaikan new performance drink ni ada lagi...sebab minuman isotonik dan sesuai utk ahli sukan.





Minuman pengganti bendalir dalam badan ni sangat sesuai untuk

#Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (minum air pun muntah)

#Ibu yang menyusukan anak

#Mereka yang aktif bersukan

#Mereka yang kurang minum air

#Mereka yang berpuasa

#Mereka yang kerap sakit kepala

#Mereka yang kurang sihat (demam, selsema dsb)
Kanak-kanak yang demam

#Mereka yang gemar minuman isotonik (altenatif yang lebih sihat)




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Wednesday, May 1, 2019

New Performance Drink Lime Flavour


Shaklee buat produk baru lagi..
Memandangkan bulan puasa semakin dekat...maka shaklee keluarkan satu jenis air elektrolit untuk membantu anda kekal terhidrat..kalau kita mengandung dan sedang menyusukan bayi..air amat penting dalam badan.agar pengeluaran susu kekal dan stok berada pada paras yang masih sama.Minggu pertama berpuasa memang akan merasakan kemeruduman susu badan.namun anda perlu tabah dan kuat menghadapi situasi ini.

Air juga sangat diperlukan untuk ahli sukan yang aktif di padang atau tempat sukan.Air ni memang sangat terbukti mengekalkan tenaga maksimum untuk keperluan ahli sukan.Sebelum ni Performance Drink keluar dengan perisa oren.Ni dengan perisa limau...lime flavour..






Air ni memang sedap kalau dihidang semasa bulan puasa..
Resipi ni shaklee bagi free..letak serai..lemon bersama daun pudina..aroma detoksifikasinya sangat segar menyejukkan dan wangi dan sesuai untuk mereka yang nak kuruskan badan.

Performance drink ni terbaik untuk menggantikan bendalir dalam badan.Kalau ada anak yang mengalami sakit cirit birit..boleh berikan mereka untuk membantu badan terhidrat semula.Kalau ada anak yang demam selsema juga boleh cuba untuk menambah air semula dalam badan.




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

CoQ-Trol Plus

Kenali Vitamin Shaklee *** #SehariSatuVitamin info ringkas CoQ-Trol Plus 🤩 tambahkan energy 🤩 ia tukarkan lemak dan gula kepada ...