Spegheti Angle Hair Prego Tradisional with Cheese
Jum tengok resipi spegheti bolognese pulak
Anak kesayangan dan keluarga kesayangan juga suami kesayangan suka makan resipi ni...
Ni pun kopak jugak..semua bahan bahan mahal...kena puasa sebulan baru boleh beli..resipi taraf hotel ternama 5 bintang..Hotel Rasa Sayang Penang
Dulu abah selalu bawak banyak tempat jalan jalan...paling best Nasi Goreng Fringghi Beach Hotel Penang...pernah try tak???
Memang kalau pi ja...tempat ni paling sedap nasi goreng hotel ni..guna minyak bijan...bau wangi sangat...udang fresh ..tapi tak tahu sekarang masih ada atau tak...rm9 sepinggan tahun 1992..
Masa tu film hindi kajol Bekhudi launch dekat India..saya sewa tape dekat recording player dr veenai trading lakhsmi center..saya tahu dah keluar movie ni melalui majalah filmfare magazine...kedai mamak ja jual majalah ni...🤣
Dalam ni banyak himalaya produk untuk rambut...dan kulit cantik...lakshmi ni next to my yamaha organ piano center in penang (bayan baru)...dulu takdak online fiber ni semua...nak tengok kena sewa tape..bayaran rm5 jugak rasanya satu movie...bestnya sewa sebab boleh tengok satu rumah...
cd player pun takdak lagi..film ni best..cita cita hero tu nak jadi macam wright flyer pencipta kapal terbang tu...tak pecaya..pi google..hampa tengok .masa ni kami budak sekolah kawan kawan girls gang pi saloon nak kerintingkan rambut sama macam kajol🤣
Klik link utk lihat short insta video.
Spegheti Angle Hair Prego Tradisional with Cheese 😁
Ni resipi abah paling suka...kalau ceq buat..abah akan minta nak rasa...
During PKP ni mengajar ku erti kesabaran dan erti sebuah kepentingan kekeluargaan
..family bonding time without any relation to the office work in mind while cooking🤣
Resipi ni saya belajar dari xstaff TNB dan telah di edit sedikit sebanyak selepas beberapa kali buat..xstaff ni orang yang banyak bagi tunjuk ajar dan selalu juga makan kat kedai suami...masa saya kahwin orang ni datang walaupun dari KL ke penang..
Puan Salmiah Md Lasim(ketua kerani ni bahagian UNISTEM)
Bahan bahannya
Spegheti angel hair (ada dua jenis spegheti...texture tebal dan kecil...yang kecil ni best sebab halus dan mudah makan juga mudah di celur-ambil masa lebih cepat dari yang tebal...)
Sausage atau daging cincang atau ayam cincang (saya pakai produk ramly)
2 biji bawang holand(potong kiub kecil atau dadu)
Daun basil (kalau ada..kalau takder pun takper)
Serbuk daun oregano
2 tin prego (tradisi tomato plus cheese herba)
Tomato sebiji dan capcicum sebiji (cari yang muda di potong dadu for crunchy effect for perfect vege taste)
Special spegheti dari kajian dan comparison buku serta yotube orang italy tak pakai bawang putih lansung..memang original saya baca dalam buku takda bawang putih lansung...kalau jumpa resipi ada maknanya..dah di edit ikut suka depa..kalau nak masukkan utk menu resipi dirumah boleh..garlic fresh wangi je masak org sebelah bau bila tumis.....kat hotel tak boleh..edit resipi asal kena lempaq buang kerja🤣
Patented is not allowed..macam kfc and mcdonald..satgi donald trumph marah🤣
Cara nak buat boleh tgk link you tube metrobestmom untuk cara buat kuah spegheti..
Rebus spegheti pun ada cara. Kena masukkan butter dalam minyak rebusan supaya wangi dan tidak melekat diantara satu sama lain.kalau takdak butter masukkan minyak...jangan panick..sebab minyak ni pun boleh beri kesan sama macam butter.
Ni sauce spegheti prego tradisi yang saya guna..haritu kalau beli kat giant dapat handkerchief free..ni during pkp..beli takdapat..kalau tak my lovely kids boleh bawak pi sekolah.
Comments
Post a Comment
Terima Kasih Sudi Singgah Komen